Ohita navigaatio

Varhaiskasvatus on sivistyksen kivijalka 

Suomessa lapsen on hyvä kasvaa. Sivistyksemme juuret muodostuvat lapsillemme varhaiskasvatuksen laadukkaiden palveluiden parissa. 

 

Tärkeää varhaiskasvatuksessa on lapsen hoivan lisäksi koulutettujen varhaiskasvatuksen opettajien pedagogisesti hyvin suunnittelema ja toteuttama varhaiskasvatus.

 

Viime syksy oli historiallinen, kun varhaiskasvatus siirtyi OVTES:iin 1.9.2021 alkaen. Sen myötä olemme kaikki opettajat nyt kuin yhtä perhettä. Olemme samassa neuvottelupöydässä ja yleinen tahto on se, että nyt on aika vaikuttaa paitsi työoloihin myös varhaiskasvatuksen palkkoihin. Pitkäkestoinen palkkaohjelma on vähintä, mitä nyt tavoittelemme yhdessä rintamassa. Sen eteen kaikki tarvittava täytyy tehdä. Järjestövalmiutta meillä toden totta löytyy. 

 

Neuvottelut ovat nyt käynnissä. Asetelmat ovat haastavat ja kuitenkin odottavat. Yhdessä olemme enemmän. Pidämme yhtä myös sen puolesta, että olemme kaikki valmiit tarvittaessa järjestöllisiin toimiin varhaiskasvatuksen opettajien puolesta. Nyt on sen aika!

 

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvatuksen opettajille esihenkilöt ja johto mukaan lukien siitä upeasta työstä, mitä olette tehneet läpi tämän vaativan ja poikkeuksellisen ajan. Arvokas työnne muodostaa sivistyksemme kivijalan.

 

Hyvää varhaiskasvatuksen päivää!

 

Tuomo Suihkonen, OAJ:n Uudenmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja 

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 7600.