Blogi

Silipatisippaa

Maanantai 4.3.2019 klo 12:22 - Jari Salminen

Yksi luokanopettaja murehti kasvavaa silipatisipan määrää työpäivässä. Silipatisippa on mielestäni osuva ilmaus sille kaikelle muulle työlle, mitä opettajan ja koulun päivään nykyisin kuuluu itse opettamisen lisäksi. Opettajainhuoneessa laskimme yhteen niitä ammattitaitoja ja koulutuksia, joita opettaja päivittäin tarvitsisi ja siitä listasta tuli silipatisipan pitkä.


Miten tämä vaikuttaa opettajien työssäjaksamiseen? Opettajien jaksaminen on ollut viime aikoina paljon esillä - ja aiheesta. Silipatisipan lajiominaisuuksiin kuuluvat aikavarkaus, ennakoimattomuus ja turvattomuus. Sen vastakohdaksi voisi määritellä koulun rituaalit ja perinteet, joiden elintila on hyvää vauhtia kaventumassa ja niistä on pian tulossa uhanalainen osa koulupäivää. Ne ovat kuitenkin koulupäivän rauhallisuutta ja turvallisuuden tunnetta kasvattavia elementtejä.


Itse heräsin silipatisippa-ilmiöön ongelmana 2000-luvun alkuvuosina kyläkoulussa, kun yhdessä pohdimme milloin on viimeksi ollut ihan tavallinen koulupäivä ilman yhtään muutosta tai poikkeusta lukujärjestyksen tavoittelemaan päivärytmiin. Aika pitkälle piti päiviä laskea jo silloin, ja tänään ongelma on paisunut uskoakseni entisestään. Silipatisippa syö sekä opettajien työssäjaksamista että oppilaiden turvallista oppimisympäristöä. Näin tapahtuu, vaikka yksittäisten tempausten ja tapahtumien laatu ja tavoitteet olivat kuinka yleviä ja koulun opetussuunnitelmaakin tukevia. Poikkeuksien summa on merkittävä tekijä, joka erityisesti rehtorien tulisi tiedostaa vastatessaan koulun toiminnan suunnittelusta. Jos kaikkeen hyvään lähtee mukaan, voi lopputuloksen summa olla vaikutuksiltaan negatiivinen.


Opettajan työ ja lapsen koulupäivä muuttuvat myös jatkossa. Silipatisippa ei tule katoamaan, mutta sen lisääntymistä pitäisi pystyä hallitsemaan ja tunnistamaan sen vaikutuksia koulun arkeen. Toivottavasti syksyllä alkaneista perusopetuksen vuosityöaikakokeiluista saadaan kokemusperäistä aineistoa siihen, kuinka opettajien työssäjaksamista voidaan tukea työehdoilla. Mutta kuka kantaisi huolta lapsien tutusta ja turvallisesta peruskoulun päivästä? Vuosityöaikakokeiluista voi lukea lisää Opettaja-lehden sivuilta ja lasten puolesta kannustaisin kaikkia kollegoja taisteluun tavallisen koulupäivän puolesta.

Jari Salminen

OAJ Uudenmaan alueasiamies

@JariSalminen1

jarisagrapieni80.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työhyvinvointi, työssä jaksaminen

Hyvän esimiehen ominaisuuksia

Keskiviikko 5.9.2018 klo 11:14 - Markku Tikkanen ja Jari Salminen

Olisiko sinussa ainesta esimieheksi? Jos löydät luonteestasi ainakin asiasanat #oikeudenmukaisuus, #tasapuolisuus, #luotettavuus, #sparraava, #kuuntelu, #mahdollistaa vaikuttamisen, #ystävällinen, #rauhallinen, #osaava, #suoraselkäisyys, #aitous, #rehellisyys, #osallistava, #palveleva, #pitää puolia, #delegoi, #vastuunkantaja, #avoimuus, #hallitsee sopimukset, #läsnäoleva, #kohtelee alaisia yksilöinä, #vie asiat eteenpäin, #kärsivällinen, #osaa palautteen antamisen ja ottamisen, #motivoiva, #välittävä, #innostava, #rohkea, #määrätietoinen, #aktiivinen, #organisointikykyinen, #tiedottava  ja olet terveellä itsetunnolla varustettu, niin sinulla on hyvät mahdollisuudet menestyä esimiestehtävissä.

Asiasanat on kasattu Oaj Uusimaan hallituksen jäseniltä. He ovat kaikki työoloihin orientoituneita ja varmasti arjessa tarkasti seuranneet esimiestyöskentelyä paikallisesti.

Vastauksissa toistuivat varovasti oikeudenmukaisuus, kuuntelutaidot ja osaaminen. Mutta enemmän huomiota herätti odotuksien suuri kirjo. Hallitus työskenteli pienissä ryhmissä, joten hypoteesi yhtenevistä vastauksista oli olemassa.

 Kaikki vastauksissa esitetyt odotukset ovat hyviä ja perusteltuja esimiestyössä menestymiselle, mutta niiden määrä ja kirjo yllätti näinkin pienellä otoksella. Onko tämän listan valossa esimiehen tehtävä houkutteleva vai pelottava? Voiko tavallinen ihminen enää selvitä siitä hyvin? Pienestä otoksesta huolimatta voidaan arvata, että johtamistyöltä ollaan tänään vaatimassa enemmän yksilöllisyyttä ja myös palveluhalua kuin aikaisemmin. Kekkosen aika on ohi.

 

Markku Tikkanen, Oaj Uusimaan puheenjohtaja

Jari Salminen, Oaj Uusimaan alueasiamies

1 kommentti . Avainsanat: johtaminen, esimies, työssä jaksaminen

Jaksatko?

Tiistai 22.11.2016 klo 9:00 - Eva-Stina Törnroos

Marraskuussa yleisönosastot ja some ovat täyttyneet uudenlaisesta kirjoittelusta. Opettajat kertovat perjantai-itkusta, pahoinvoinnista, kiireestä, riittämättömyyden tunteesta, halusta kadota näkymättömiin ja herätä ehkä keväällä.

Nimettömänä tämän tuskan voi ehkä jakaa, mutta onko opettajalla aito lupa väsymiseen, ovathan oppilaatkin jo kuukausia työskennelleet, eikö tehtävämme ole vain jaksaa ja auttaa jaksamaan?

Olen nähnyt luokan, siis pienten lasten, syyllistyvän opettajan totaalisesta uupumisesta. Kuinka pitkään merkit tilanteesta olivat ilmassa? Miten kauan taistelua romahdusta vastaan olikaan jo käyty luokan seinien sisällä,  kirjoituspöydän ääressä kotona, kollegan pään sisällä? Opettaja itki, oli epätoivoinen, äksy, vetäytyi, oli väsynyt, ei nukkunut ja jäi viimein pitkälle sairauslomalle. Myös työyhteisössä koettiin syyllisyyttä, emmekö osanneet tunnistaa merkkejä ajoissa ja auttaa?

Tämä luokka selvisi koettelemuksestaan, siitä tuli sisäisesti vahva, itseohjautuva, mutta muille opettajille vaikea luokka. Opettajakin palasi töihin aikanaan, pitkän prosessin jälkeen.

Jotain ehkä voisi tehdä jo paljon aikaisemmin? On ihan luvallista kertoa, ettei jaksa tai pärjää, jopa toivottavaa. Kollega tai esimies voi silloin auttaa matalalla kynnyksellä. Työn vaativuutta ja määrää pitää voida arvioida kesken lukuvuodenkin. Apukäsiä osoittaa, työtehtäviä muokata, rutiineja tarkastella ja kehittää, töitä tilapäisesti karsia, monet koulun tason toimenpiteet voivat auttaa. Työterveyshuolto ja työsuojelu ovat opettajan tukena ja apuna, meillä on velvollisuus ja lupa auttaa.

Jos et jaksa, kerro!

Eva-Stina Törnroos

työsuojeluvaltuutettu, OAJ Uusimaan 2. varapj

Käyttäjän Eva-Stina Törnroos profiilikuva

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työsuojelu, työssä jaksaminen, työsuojeluvaltuutettu