Blogi

Syysvaltuustokuulumisia

Share |

Keskiviikko 27.11.2019 klo 10:17 - Tuomo Suihkonen


Syysvaltuustokuulumisia 14.11.2019 Akavatalolta

 

OAJ:n syysvaltuustossa OAJ Uusimaa edusti ja otti kantaa esimerkillisesti hallituksen ja valtuutettujen puheenvuoroissa mm. työpaikan yhteistoiminnasta ja sen tietouden lisäämisestä jäsenistölle, työolosuhteiden tekemisestä paikallisesti nähtäväksi, opettajatyöpäivien sijoittamisesta, opettajien täydennyskoulutuksesta, Karvin kehittelemästä oppilasarvioinnista opettajille koituvan lisätyön korvaamisesta ja opettajien hyvinvoinnin miettimisestä arviointien ajankohdan sijoittelussa ja OAj:n tiedottamisen kohdentamisesta myös järjestäytymättömien työnantajien palveluksessa työskenteleville jäsenillemme.

Puheenvuoroni ja siihen liittyvä ponsiesitys Vipu-applikaation kehittämisestä erillisellä, siihen varattavalla rahoituksella jäsenistön ja järjestön välisen vuorovaikutuksen parantamiseksi ja ys-ajan, SAk-ajan tai vuosityöajan kirjaamisen ja seurannan helpottamiseksi meni talousvaliokuntaan. Huomisissa valiokunnissa muutkin valtuutettujemme tekemät ponsiesitykset ovat esillä ja valtuusto hallituksen esityksestä huomenna sitten linjaa ponsien kohtalon. Älypuhelimiin ladattavan Vipu-applikaation käyttö esim. järjestövalmiutta kohotettaessa tai työtaistelutilanteessa viestinnän apuvälineenä järjestön ja jäsenistön välisessä viestinnässä ja muussakin vuorovaikutuksessa olisi toivottavaa ja viesti apin kehittämiseksi otettiin nyt valiokuntakäsittelyyn. OAJ:n strategia ja muutostyö on ollut vahvasti esillä koko syksyn ja uskomme, että viestinnän ja vuorovaikutuksen vahva kehittäminen siten, että järjestö tulee entistä lähemmäksi jäsenistöä esim. toimivan applikaation avulla, on ensiarvoisen tärkeää.

Puheenvuoroja pitivät Sari Aksberg, Tuomo Suihkonen, Paula Pulkkinen, Sebastian Lindqvist, Säde Heikinheimo ja hallituksen kyselytunnilla olivat äänessä mm. Maarit Rahkola ja Kirsi Contursi. Alueyhdistyspuheenvuorossa nostimme näytelmällisin keinoin Lea Hirvasniemi-Haverisen kokoaman ja ohjaaman yhteisen opettajuuden "kerhon" esityksellä esille hieman provosoiden sen kysymyksen: "Löytyykö jäsenistöstämme ja sen edustajista solidaarisuutta ja yhteistä opettajuutta?" Se mitataan tarvittaessa ensi keväänä, mikäli on tarvetta työtaistelutoimiin. Järjestömme yhtenäisyys on keskeinen asia ja sen eteen on tehtävä tarmokkaasti töitä yhdessä. OAJ Uusimaan alueyhdistyspuheenvuorossa olivat tällä kertaa luovalla tavalla äänessä Sari Sirniö, Janne Louhi, Sari Aksberg, Paula Pulkkinen Säde Heikinheimo, Teija Punkki, Yrjö Kangas, Tuomo Suihkonen ja tietysti "Pitäisikö olla huolissaan"- ideasta esityksen ohjaaja Lea Hirvasniemi-Haverinen. Yhteinen opettajuus toteutui ainakin tuossa esityksessämme ja sen toteuttamisessa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini