Blogi

Alueasiamiehen tervehdys

Share |

Torstai 15.8.2019 klo 15:24 - Ilkka Miettinen


Loistavaa syksyä!

Tämä lukuvuosi on minulle ensimmäinen OAJ Uusimaan alueasiamiehenä. Olen aloittanut tehtävässäni elokuun koittaessa ja suurella mielenkiinnolla seuraan alueellamme sijaitsevien oppilaitosten arkea, joissa lukuisat uudet suunnitelmat ja toteuttamista vaille valmiit ideat odottavat käynnistymistään.

Alueemme oppilaitoksissa tapahtuu paljon kohtaamisia. Uutta tietoa hankkivat lapset ja nuoret kohtaavat teidät kasvatuksen ja opetuksen ammattilaiset viimeistään tällä viikolla ensimmäistä kertaa ja jälleen kesälomien päätyttyä. Heillä on paljon odotuksia ja toiveita työtänne kohtaan. Teillä on harjaantunutta tietoa, taitoa, kokemusta, uusia ideoita, omien arvojen tunnistamista ja paljon toisille annettavaa. Näistä aineksista syntyy laadukasta opettamista ja oppimista, mikä antaa kaikille osapuolille paljon. Toivon, että aktiivisesti tiedostatte oman työnne merkityksellisyyden. Merkityksellisyyden kokemus saa ammattilaisen loistamaan! Koska teette tätä työtä usein epäitsekkäistä lähtökohdista käsin, on paljon väliä sillä, millaiseksi työnne koette.

Toivon, että työpaikoilla tulee olemaan aikaa ja tilaa arjen hyvinvointitekoihin. Esimerkiksi kiinnostuksen osoittamiseen, kysymysten esittämiseen toiselle tärkeästä aiheesta, yhteiseen keskusteluun ja mukavaan yhdessäoloon. Näillä on vaikutusta työn mielekkääksi kokemiseen, mikä edelleen lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

OAJ tukee jäsentensä hyvinvointia, ja työhyvinvointi onkin nimetty alkaneen lukuvuoden teemaksi. Tässä vaiheessa huomio kiinnittyköön laadukkaaseen perehdytykseen työpaikoilla. Lukuvuoden alkaessa perehdytys on merkittävä palanen työhyvinvoinnin sekä terveellisen ja turvallisen työskentelyn perustasta. Työpaikoilla tapahtuvan perehdytyksen lisäksi on hyvä muistaa, että paikallinen opettajayhdistys perehdyttää jäseniä OAJ:n toimintaan ja jäsenpalveluihin. Jäsenyhdistysten ja aktiivitoimijoiden tukena puolestaan toimii alueasiamies. Teiltä, arvoisat OAJ Uusimaan jäsenet, odotan, että rohkeasti ja rakentavasti annatte palautetta alueyhdistykselle. Toivon, että osallistutte aktiivisesti jäsentoimintaan alueellamme. Siten minä ja koko alueyhdistyksen väki voimme antaa tukeamme Sinulle.

 

Ilkka Miettinen

OAJ Uusimaan alueasiamies


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini