Blogi

Sveitsin vaalitilaisuuden tunnelmat

Share |

Lauantai 23.3.2019 klo 16:28 - Jari Salminen


Oaj Uudenmaan alueyhdistyksen kevätkokouksen yhteydessä järjestimme vaalitilaisuuden, johon ilmoittautui 16 kansanedustajaehdokasta Uudenmaan vaalipiiristä. Vähän erilaisessa vaalitentissä ei hämmennetty sotesoppaa ollenkaan vaan keskityttiin #koulutusratkaisee -hengessä tehtäviin ja kysymyksiin kasvatuksesta, koulutuksesta ja tutkimuksesta.


Itselläni jäivät mieleen hissipuheet, jotka osoittivat ehdokkaiden luovuutta. Ehdokkaiden piti myydä Suomen koulutusjärjestelmä minuutissa ulkomailta saapuneelle vaikuttajaryhmälle. Vaikka pajatso oli tyhjennettävissä tasa-arvolla, korkeasti koulutetulla opettajalla ja erityisen tuen laadulla, löytyi yllättäviä saapumiskulmia juridiikasta huumoriin asti. Tehtävä oli selvästi otettu tosissaan vastaan.


Loppua kohden kilpailtiin Kahootin kanssa ja kommenttipuheenvuoroissa 16 ehdokasta osoittautui laajan #koulutusratkaisee -teeman kanssa yhtälöksi, jossa kaikkea ei ehditty sanomaan. Puheenjohtaja ja alueasiamies olivat ajoittain mikki kitalaessa järjestyksien kanssa - onneksi ehdokkaat olivat opetaustaisia. Tämän linkin avulla pääset kaikkien ehdokkaiden esittelyyn ja sieltä löytyy myös kuvat & linkki heidän omille vaalisivuille, jos haluat käydä tutustumassa ajatuksiin eilistä raapaisua syvemmältä.


Kiitos kaikille ehdokkaille ajasta ja panoksestanne illan onnistumiseen. Tehkää lyhtypylväistä kauniita. “Voitto kotiin!” ja “Paikka auringossa”, kuten ankka-analyysi sen sanoisi. Kiitos paikalla olleille hyvistä kysymyksistä, tunnelmasta ja tietysti myös sääntömääräisten asioiden hoitamisesta.


                                     

Jari Salminen

Oaj Uusimaan alueasiamies

@JariSalminen1

   

Avainsanat: #koulutusratkaisee, vaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini