Blogi

Puheenjohtajan avaussanat Sveitsin vaalitilaisuudessa Hyvinkäällä

Share |

Perjantai 22.3.2019 klo 10:48 - Tuomo Suihkonen


Arvoisa paikalle saapunut opettajayleisö, hyvät ehdokkaat

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita OAJ: n Uudenmaan alueyhdistyksen järjestämään #koulutus ratkaisee -eduskuntavaalitapahtumaan tänne Hyvinkään Sveitsiin.

On hienoa, että meillä on nyt paikalla asiantunteva, ammatistaan aidosti ja oikeutetusti ylpeä yleisö varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, joka on tullut kuulemaan vastauksia siihen, millaisia päätöksiä ja satsauksia tänne paikalle saapuneet eduskuntavaaliehdokkaat olisivat valmiita tekemään kasvatuksen ja koulutuksen eteen tulevalla hallituskaudella.  

Me opettajat teemme arvokasta työtä tämän maan lasten ja nuorison sivistämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi joka päivä. Teemme työtämme lastemme ja nuortemme eteen intohimolla, olemme tehtäväämme korkeasti koulutettuja ja haluamme jatkuvasti päivittää osaamistamme, pysyä ajan hermoilla ja katsoa myös tulevaisuuteen. Opettajan työssä toimimme kasvattajina ja esikuvina lapsillemme ja nuorillemme, teemme siis hyvin arvokasta työtä. Sitä työtä ei joka päivä lasketa rahassa, mutta sen työn vaikutukset näkyvät taatusti tulevaisuudessa, hyvinkin pitkässä juoksussa, elleivät nykyiset ja ennen kaikkea tulevat päättäjät juuri nyt panosta järkevillä päätöksillään kasvatuksen, opetuksen, taiteen ja tutkimuksenkin riittävään kehittämiseen.

Tulevien päättäjien käsissä ovat kasvatuksen ja opetuksen kehittämiseksi tarvittavien resurssien luominen esim. järkevämmällä opettajamitoituksella ja panostamalla esim. erityisopetukseen, opettajien täydennyskoulutukseen  ja yleisen oppivelvollisuuden pidentämiseen joustavasti 5-vuotiaiden esiopetuksesta toiselle asteelle sekä monilla muillakin OAJ:n tarjoamilla järkiratkaisuilla, jotta yhdessä voisimme luoda tästä yhteiskunnasta kasvattajille, opettajille, oppilaille ja huoltajille kasvatus- ja koulutusmyönteisen.   

 

Hyvä yleisö, hyvät ehdokkaat

Nyt olemme kiinnostuneita kuulemaan tänne paikalle saapuneita ehdokkaita, jotka kaikki pyrkivät tänä tärkeänä keväänä 2019 eduskuntaan. Paikalle on saapunut 85 opettajaa Uudenmaan eri kolkista Raaseporista Loviisaan ulottuvalta alueelta, johon kuuluu varhaiskasvatuksen, yleissivistäviä ja ammatillisia opettajia yht n. 7600 opettajaa. Lisäksi Pääkaupunkiseudun 16 000 opettajaa on tietoisia tapahtumastamme ja osa heistä on täälläkin mukana. Teillä, hyvät ehdokkaat on tärkeä paikka juuri nyt vakuuttaa nämä potentiaaliset äänestäjänne, siis 7600 opettajaa tässä tilaisuudessa edustava, ammattitaitoinen opettajayleisö. Toivotan ehdokkaille onnea tähän uusmaalaisten opettajien tenttiin ja vielä kerran tervetuloa kaikki mukaan iltaamme.

 

Tuomo Suihkonen

Oaj Uusimaan puheenjohtaja

Vaalitilaisuus2019_TuomoSuihkonen.jpg

Kuva: Jari Hourula

Avainsanat: #koulutusratkaisee #eduskuntavaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini